poniedziałek, 8 czerwca 2015

Na kaca i nie tylko: modny zielony koktajl

W chwilach, kiedy organizm potrzebuje szczególnego dowitaminizowania a apetyt nie sprzyja, warto zrobić coś lekkiego ale bardzo pożywnego. Na kacu sprawdza się idealnie. Tak jak w sytuacjach kiedy nie ma czasu na śniadanie, z różnych przyczyn, jak chociażby upojna noc. A że śniadania jeść należy, to wrzut na szybko do blendera trzech składników, daje nam dobrą rzecz w kilkanaście sekund. Znajdziecie tu zapewne jeszcze wiele wariacji, dziś podstawowa.



Zielony koktajl (porcja na jedną osobę):
pół mango
jedna pomarańcza
garść jarmużu

Wszystko kroimy byle jak i wrzucamy do blendera. Dolewamy ok pół szklanki wody i blendujemy aż koktajl będzie miał gładką konsystencję. Można dosypać nasionek chia albo jęczmienia w proszku, jeśli lubicie wersję hard. Ta jest smaczna, słodko - kwaśna i orzeźwiająca.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz